6 vragen aan Office Manager Jana Wuyts


1. Wat doe je in je vrije tijd?


Ik ben een echte levensgenieter. In mijn vrije tijd geniet ik van lekker eten, een goed glaasje wijn of bubbels en fijn gezelschap. Uitstapjes maken en uit eten zijn dan ook vaste activiteiten in mijn agenda. In de zomer hou ik er ook van om met vrienden te gaan tennissen, al jaar en dag mijn vaste hobby. Ik vind het heerlijk om daarna bij te babbelen met een hapje en een drankje.


Als ik thuis ben, zet ik me 200% in voor de zorg van mijn pluszoontje op de dagen dat hij er is. Met hem spelen is dan ook een van mijn favoriete activiteiten. Soms zou je erover kunnen twijfelen voor wie het speelgoed er eigenlijk staat. ’s Avonds maak ik het graag gezellig met kaarsjes en kleine lampjes, het groot licht blijft dan uit.


2. Wat wilde je vroeger worden?


Ik had als kind al een grote passie voor architectuur en inrichting. Samen met mijn nicht tekende ik plannetjes van onze droomhuizen. Achteraf gezien waren die niet erg realistisch. Ik heb heel lang getwijfeld om (interieur)architectuur te studeren, maar de liefde voor de Spaanse taal was te groot om te laten schieten. Toch is de passie voor interieur en architectuur nooit verdwenen. Als ik een stad bezoek of in de auto zit, bewonder ik steevast de vele mooie gebouwen die ik tegenkom. 


3. Wat is je mooiste ervaring?

Mijn mooiste en meest unieke ervaring is ongetwijfeld mijn Erasmusverblijf in Sevilla. Toen ik de stad voor het eerst bezocht, vond ik het al een schitterende plek. Een stad vol leven, prachtige gebouwen en levensgenieters. Tijdens mijn verblijf veroverde Sevilla elke dag een beetje meer mijn hart. 

Ik kreeg er de kans om een andere cultuur van dichtbij te leren kennen, inspirerende mensen te ontmoeten en zelfstandig te worden. Je moet namelijk je eigen boontjes doppen zo ver van huis. Je kan wel eens naar het thuisfront bellen, maar uiteindelijk moet je het toch zelf oplossen. 

Ik zou een Erasmuservaring dan ook aan iedereen aanraden. Ik heb veel opgepikt van de Spaanse cultuur en levensstijl. Wij Belgen kunnen er soms nog veel van leren. Sevilla is dus zeker een bezoekje waard en ik ben altijd kandidaat om te gidsen! 

4. Wat is je favoriete reisbestemming?

Mijn twee favoriete reisbestemmingen zijn eigenlijk mijn tweede en derde thuis: Sevilla en Sant Pere Pescador. Aangezien ik een half jaar in Sevilla verbleef, kijk ik er altijd erg naar uit om terug te keren en mijn plaatselijke vrienden terug te zien. 

Sant Pere Pescador is al zolang ik het mij kan herinneren mijn vaste vakantiebestemming. Als kind beleefde ik er altijd een topvakantie. Ondertussen ken ik de kustdorpjes door en door. Daardoor kan ik er echt ontspannen zonder stress te moeten hebben om toch maar alles gezien te hebben. Bovendien heb ik er mooie vriendschappen aan overgehouden die ik erg koester. 

5. Welke plek op de wereld zou je sowieso willen bezoeken?

Een van de plekken die hoog op mijn lijstje staat is Cuba. De zuiderse levensstijl, de kleurrijke huizen en de oude auto’s maken van het land een pareltje. Ik besef dat er ondertussen veel verandert en dat ik er snel werk van moet maken als ik het land nog in volle charme wil bezoeken. Het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat ik de plaatselijke taal onder de knie heb. 

6. Wat zou je in de toekomst nog willen bereiken?

Ik zou het heel fijn vinden als ik in de toekomst mijn takenpakket bij Reypens Real Estate zou kunnen uitbreiden en mee het commerciële aspect zou kunnen uitvoeren. Een van die projecten zou misschien op Spanje en Frankrijk gericht kunnen zijn. Het zou geweldig zijn als ik mijn passie voor deze landen kon combineren met mijn job in de vastgoedsector.