Aankoopbegeleiding op maat van een ondernemende vrouw


Haar zoektocht naar de perfecte woonst in Antwerpen bracht onderneemster en luchtvaart stewardess Annick Thomas op het pad van Reypens Real Estate Mentor. Een eerste kennismaking resulteerde meteen in een nieuwe, vruchtbare samenwerking. Na amper 1 maand mocht Annick zich trotse eigenares noemen van een duplex penthouse op het Antwerpse Eilandje.


Vastgoed kopen en verkopen

“Zoals dat vaker gaat, ben ik eerder toevallig bij Reypens Real Estate Mentor terechtgekomen. Afgelopen zomer vertelde ik aan een goede vriendin dat ik op zoek was naar een nieuwe woonst. Zij bracht me daarop in contact met Charlotte, die eerder voor haar een aan- en verkoop realiseerde.

Ik woonde op dat moment in een ruime loft op de gelijkvloerse verdieping van een pand dat ik 14 jaar geleden kocht en helemaal zelf renoveerde. Boven de loft realiseerde ik 3 appartementen die ik sindsdien bemeubeld verhuur aan expats. Toen ik het pand aankocht, was ik 30 jaar oud en onervaren in het vastgoedwezen. Ik beloofde toen aan mezelf dat ik het na 15 jaar opnieuw zou verkopen. Ik rekende erop dat de buurt op die termijn voldoende opgewaardeerd zou zijn. 

De combinatie met een full time job in de luchtvaart en als alleenstaande kostwinner is immers niet evident. Nu, na 14 jaar, werd het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woonst en een nieuwe eigenaar voor mijn huidige pand zodat ik in 2021 dit project kan afronden.

Daarvoor deed ik dus beroep op de diensten van Charlotte.”


Ondernemen in vastgoed

De aankoop van het pand was het begin van de carrière van Annick als vastgoedonderneemster. Deze ervaring zorgde ervoor dat er snel een klik ontstond met Charlotte.

“Het pand, dat gelegen is in de Van Maerlantstraat in Antwerpen, in wat vandaag een bruisende, multiculturele en jonge buurt is, was destijds een beruchte club. Toen ik het kocht stonden de flessen whisky nog op de toog. Na de zoveelste politie inval is de toenmalige eigenaar nooit meer teruggekeerd en werd het pand meteen verkocht. Het was toen helemaal niet evident om als jonge vrouw in dergelijke buurt zoiets te ondernemen. Maar je ziet, 14 jaar later is het een mooi afgewerkt appartementsgebouw. Vandaag verkoop ik het als een goed draaiend vastgoedbedrijf.

Ik geloof dat de klik met Charlotte er onder andere kwam omdat zij, net zoals ik destijds, als jonge, ondernemende vrouw haar mannetje staat in een harde sector. 


Een vertrouwde partner voor aankoopbegeleiding

“Door de combinatie van twee jobs heb ik een bijzonder drukke agenda. Ik spendeer ook de helft van mijn tijd in het buitenland. Dit maakte de zoektocht naar een nieuwe thuis er niet gemakkelijker op.

Ik wist heel duidelijk wat ik zocht maar ik had nauwelijks de tijd om de zoektocht nauwgezet en grondig uit te voeren. Laat staan dat ik eigenaars of projectontwikkelaars zou kunnen contacteren of afspraken en plaatsbezoeken zou kunnen maken.

Ik was dus op zoek naar iemand die voor mij prospectie deed, de contacten met eigenaars verzorgde en mee het onderhandelingsproces in handen nam. Charlotte heeft die rol met verve op zich genomen. Al na een maand was ik eigenares van een prachtige penthouse op Het Eilandje in Antwerpen.”


Van prospectie tot onderhandeling

Volgens Annick had Charlotte nochtans geen gemakkelijke opdracht. Ze wist wat ze wilde dus waren er heel wat criteria waaraan haar nieuwe woonst moest voldoen.

“Mijn loft is bijna 200 m² groot. Ik wist natuurlijk wel dat ik wat aan ruimte zou moeten inboeten. Daarvoor wou ik echter wel iets goeds in de plaats. Ik zei tegen Charlotte dat mijn nieuwe woonst helemaal moest zijn wat ik wou en dat ik anders niet zou verhuizen. Ik geloof wel dat ik Charlotte een lang en moeilijk eisenpakket meegaf.

Omdat ik altijd op het gelijkvloers heb gewoond, en dus 14 jaar lang te maken had met bovenburen, was ik in de eerste plaats op zoek naar een dakappartement. Dit appartement moest minimaal 2 grote of 3 kleine slaapkamers hebben en een groot terras met voldoende ruimte voor een tafel en een lounge set. Een andere belangrijke vereiste was een parkeerplaats en extra bergruimte onder in het gebouw. Ik was specifiek op zoek naar een woonst in de buurt van water, aan de Schelde of de dokken, liefst met een mooi uitzicht. Tel daar nog eens de budgettaire mogelijkheden bij en je krijgt toch een complexe puzzel.

Charlotte en Jana gingen meteen met  deze verwachtingen aan de slag. Ze bestudeerden 65 panden en maakten een selectie van 12 kanshebbers waarvan we er 5 bezochten. We brachten 1 bod uit en Charlotte heeft hierbij ook de onderhandeling op zich genomen. Omdat Charlotte snel handelde, waren we andere kandidaten te snel af.”


Commerciële en notariële expertise

Annick kijkt tevreden terug op haar eerste samenwerking met Reypens Real Estate Mentor. Deze samenwerking was niet alleen succesvol, het was volgens haar ook een bijzonder fijne ervaring.

“Zoals gezegd klikte het snel tussen Charlotte en mezelf. Charlotte was steeds vriendelijk, hulpvaardig en sociaal. Voor mij voelde het vaak aan alsof ik samenwerkte met een vriendin.

Maar er moet natuurlijk ook iets gerealiseerd worden. Dan komen de uitstekende commerciële kwaliteiten en vooral het efficiënt en volhardend werk van Reypens Real Estate Mentor snel aan de oppervlakte. Wat voor mij echter het belangrijkste was, is het grondige advies dat Charlotte mij doorheen deze zoektocht heeft gegeven. Haar notariële ervaring was voor mij een enorme meerwaarde in dit proces. Charlotte beschrijft zichzelf als een vastgoedmentor en dat is ze voor mij écht geweest."


Bent u op zoek naar een nieuwe woonst of een investeringspand? Wilt u meer informatie over de aankoopbegeleiding van Reypens Real Estate Mentor? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief en contacteer Charlotte via onderstaande blauwe balk.