De 'mentor services' van Reypens Real Estate Mentor in vijf vragen en antwoorden.

Onder de naam Reypens Real Estate Mentor probeert Charlotte Reypens een verschil te maken in de vastgoedwereld. Met een uitgebreid dienstenpakket, een geheel eigen werkwijze en een brede expertise gaat Reypens Real Estate Mentor verder dan de meeste vastgoedmakelaars. Maar wat zijn die 'mentor services' juist? En waarom hebt u ze nodig? In dit artikel komt u te weten wat een vastgoedmentor voor u kan betekenen. 


Je zet jezelf in de markt als vastgoedmentor. Wat betekent dit concreet?

Met Reypens Real Estate Mentor vond ik een terminologie en een catch phrase die de volledige lading dekt van wat ik kan en wil betekenen voor mijn cliënteel. En die lading is veel breder dan wat de meeste immokantoren kunnen bieden. Met mijn real estate richt mij op de klassieke verkoop- en verhuurdiensten. Mensen die een nieuwe thuis of opbrengsteigendom zoeken kunnen daarvoor bij mij terecht. Ook mensen die hun pand te koop of te huur willen aanbieden vinden in mij een betrouwbare partner.

Als mentor en met de bijhorende mentor services bied ik diensten aan die veel verder reiken dan dit. Denk hierbij aan aankoopbegeleiding, prospectie en zoekopdrachten, projectadvies en portfolio- en patrimoniumadvisering.

Vastgoed gaat immers over meer dan louter aankoop, verkoop of verhuur. Cliënten komen bij mij aankloppen met veel complexere vragen die dan ook een heel andere aanpak en volledig andere dienstverlening vergen.


Wie zijn de cliënten die beroep doen op jouw mentor services?

Mijn cliënten zijn zowel particulieren als professionelen. Ik merk op dat het merendeel onder hen vandaag investeerders zijn. Dat gaat dan onder andere over professionele investeerders en vennootschappen. Anderzijds kunnen dat evenzeer mensen zijn die een eigendom hebben geërfd en niet meteen weten wat ze daarmee moeten. Iedereen kan bij mij terecht voor onafhankelijk advies.

Soms gaat het ook over projectontwikkelaars die vooruitgang willen boeken in een moeilijk dossier waarin verschillende partijen betrokken zijn en waarin dus ook tegenstrijdige belangen kunnen spelen. Ook daar kan ik een rol van betekenis spelen met mijn mentor services.

Ik bekijk samen met elke cliënt wat de beste opties zijn en ik begeleid hen waar nodig. Sommige cliënten doen beroep op mij voor één fase uit het hele proces of één schakel uit dat dienstenpakket. Anderen begeleid ik van a tot z. Voor hen komt dit neer op een volledige ontzorging. 


Wat is er zo typisch aan deze mentor services?

Met mijn mentor services streef ik vooral samenwerkingen na op lange termijn. Het belangrijkste is hier de persoonlijke aanpak naar al mijn cliënten toe. De zaken waarmee mensen naar mij toe komen zijn van groot belang voor hen. Een grond of een andere eigendom, dat is natuurlijk niet niets. Daar gaan vaak serieuze investeringen en budgetten mee gepaard. Het is dus cruciaal dat ik het juiste, onafhankelijke advies geef en daarbij altijd het belang van mijn cliënten vooropstel en verdedig. Zo kunnen mijn cliënten met een gerust gemoed focussen op andere zaken die voor hen belangrijk zijn.

Discretie staat daarbij centraal. Als vastgoedmakelaar is het uiteraard belangrijk dat je zichtbaar bent, en dat probeer ik steeds op een stijlvolle en kwalitatieve manier te zijn. Maar wanneer het over mijn dienstverlening als mentor gaat, dan stel ik vast dat mijn cliënten willen dat de zaken snel en discreet gebeuren. 

Een behoorlijk deel van mijn werk speelt zich dan ook achter de schermen af. Ik vertrouw hiervoor op een aanzienlijk netwerk van ontwikkelaars, eigenaars, aannemers en investeerders die ik in alle vertrouwen kan aanspreken.


Wat kan een real estate mentor betekenen voor de cliënt?

Heel concreet zou je kunnen zeggen dat mijn mentor services bestaan uit 4 grote pakketten.

1) Aankoopadvies en -begeleiding

Het eerste pakket speelt zich af aan de aankoopzijde van het vastgoedverhaal. Na meer dan 10 jaar in de sector merk ik dat kandidaat kopers vaak in de kou gelaten worden bij hun zoektocht naar een nieuwe woning en in het proces dat moet leiden tot een goede deal voor alle betrokken partijen.

Zeker in het hogere marktsegment zie ik dat er een grote vraag is naar een goede aankoopbemiddeling en -begeleiding. Druk bezette mensen op zoek naar een exclusieve penthouse of stadswoning maar met weinig tijd om deze zoektocht ten gronde te voeren, zijn gebaat bij een goede prospectie en begeleiding. Op die nood speel ik in.

Maar ook professionele klanten die op zoek zijn naar projecten kunnen mij inschakelen voor prospectie, aankoopadvies en bij het onderhandelingsproces.

Omdat we in België, en vooral in de regio’s Brussel, Antwerpen en alles daartussen, een grote groep internationale professionals hebben, help ik ook expats die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Ik sta hen bij in de zoektocht en adviseer hen over de contractuele aspecten van een aankoop of huur. Het feit dat we bij Reypens Real Estate Mentor cliënten in vier talen – Nederlands, Frans, Engels en Spaans – kunnen bijstaan is hier uiteraard van groot belang.

2) Projectontwikkeling en -advies

Met een tweede pakket richt ik mij op alles wat met projectontwikkeling en projectadvies te maken heeft. We zien dat de bouwsector in Vlaanderen op volle toeren draait en dat er overal nieuwbouwprojecten verschijnen. Dat betekent dat veel mensen zich afvragen wat er mogelijk is met de gronden of panden die ze bezitten. Mijn cliënten kunnen bij mij terecht voor advies en begeleiding rond deze zaken. Ik ga samen met hen na wat de mogelijkheden zijn, wat financieel de meest interessante keuze is, welke juridische opties er zijn enzovoort.

Daarnaast breng ik ook de juiste mensen bij elkaar zodat tussen eigenaar, ontwikkelaar en bouwheer een optimale samenwerking ontstaat. Zo kan elke partij z'n doelstellingen maximaal realiseren.

3) Vastgoedrekenen en juridische diensten

Een derde pakket heeft betrekking op alles wat met rekenwerk en documenten te maken heeft. Onder dit ‘vastgoedrekenen’ valt alles aangaande schattingen van onroerende goederen, winstcalculaties voor projecten en rendementsberekeningen voor investeringen.

Inzake documenten en juridische dienstverlening kan ik mijn cliënten bijstaan in verkoopovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, huurcontracten en plaatsbeschrijvingen. Door mijn ervaring in het notariaat ben ik ook in dit aspect van het vastgoed thuis en kan ik cliënten wegwijs maken doorheen het juridisch kluwen waar ze soms voor staan.

4) Portfolio- en patrimoniumadvies

Een vierde en laatste pakket gaat over alles wat te maken heeft met portfolio- en patrimoniumadvies.

Investeerders kiezen vandaag voor zekerheid. Vastgoed is daarom nog steeds een populaire en verstandige keuze. Maar deze investering vraagt ook behoorlijk wat tijd en kennis. Mijn cliënten willen weten waar ze het maximale rendement kunnen halen, wanneer ze best investeren, wanneer het geschikte moment zich aandient om te verkopen, hoe ze hun patrimonium en vermogen kunnen ontwikkelen enzovoort. 

Als real estate mentor adviseer ik hen bij het maken van de juiste keuzes. Ik maak een planning op, analyseer prijzen en bepaal samen met hen een strategie. Nadien voer ik deze ook uit. Ik neem hier ook de administratieve afwikkeling op mij, zodat mijn cliënten zich zonder zorgen kunnen richten op andere zaken.


Waarop wil je in de toekomst inzetten met Reypens Real Estate Mentor?

Ik wil vooral bouwen aan het merk Reypens Real Estate Mentor. Ik wil dat doen door mezelf nog sterker te profileren als een onafhankelijk adviseur. Reypens Real Estate Mentor is meer dan een verkoopskantoor en dat mag geweten zijn. Ik wil dat mensen weten dat dit merk synoniem staat voor kwaliteit en maatwerk in vrijwel elk denkbaar aspect van het vastgoed.

Om dit te realiseren, wil ik vooral mijn communicatie en onderzoek optimaliseren en een werkwijze ontwikkelen waarin duidelijke afspraken centraal staan. Zo werk ik aan een beter bedrijfsproces waarin iedereen weet wat er verwacht wordt en waar we naartoe werken. Zo kan ik mijn cliënten verzekeren dat ze hun vastgoed met een gerust gemoed in mijn handen kunnen leggen. 


Bent u geïnteresseerd in de mentor services van Reypens Real Estate Mentor? Schrijf u in voor de nieuwsbrief en contacteer Charlotte via onderstaande blauwe balk.