Projectontwikkeling, high- end vastgoed en een sterk merk: een blik op 2023

De eerste weken van 2023 liggen ondertussen achter ons. De feestdagen zijn verteerd, gelukwensen gedeeld en goede voornemens gemaakt en soms ook alweer vergeten. Net als het vorige, zal het nieuwe jaar ongetwijfeld heel wat uitdagingen met zich meebrengen. Toch kijk ik het vol vertrouwen en ambitie tegemoet. Want ondanks die vele uitdagingen was 2022 ook het jaar waarin ik me nog sterker positioneerde in het hogere marktsegment en opnieuw kon aantonen dat Reypens de beste partner is voor uw nieuwbouwprojecten in de regio. Een goed fundament dus, om in 2023 op voort te bouwen. Dat zal ik blijven doen op mijn manier: met doorgedreven begeleiding, goede partnerschappen en een keuze voor kwaliteit zonder compromissen.


2022 samengevat: afkoeling en bevestiging

Na enkele jaren van sterke groei, luidde 2022 een periode van afkoeling in op de vastgoedmarkt. Transacties ging minder snel en aan de sterke prijsstijgingen kwam een einde. Toch kan ik tevreden terugkijken. Inderdaad, net als vele andere makelaars telde ik in absolute aantallen minder transacties in 2022 dan in recordjaar 2021. Maar een grondige blik op de cijfers leert me dat de totale waarde van de transacties vergelijkbaar is gebleven.
Daaruit kunnen we verschillende conclusies trekken. De belangrijkste voor mij is dat ik als makelaar ben blijven groeien, ondanks de uitdagende omstandigheden. Dat ik mijn kennis ben blijven verbreden en dat ik iedere dag, 13 jaar ervaring heb ingezet om het onderste uit de kan te halen voor mijn cliënten.

Een tweede conclusie is dat de waarde van de verschillende, afzonderlijke transacties vorig jaar is toegenomen. Zo werd 2022 voor mij het jaar van de bevestiging in het hogere marktsegment in de ruime regio rond Heist-op-den-Berg. Deze niche, vanaf ongeveer € 600.000, vereist een specifieke kennis, expertise en netwerk. Het afgelopen jaar heb ik die met succes ingezet, onder andere bij de verkoop van een prachtige villa en villagrond in Grobbendonk en exclusief vastgoed in Putte, Heist-op-den-Berg, Nijlen en Lier, met een gecombineerde waarde van meer dan € 4.000.000. Daarvoor kon ik telkens op korte termijn een succesvolle verkoop sluiten.


Succes met nieuwbouw

Ik kijk ook tevreden terug op de nieuwbouwprojecten die ik samen met verschillende opdrachtgevers en partners mocht realiseren. Zo bracht ik afgelopen jaar 32 appartementen op de markt in Beerzel, Nieuwrode en Heist-op-den-Berg.
Residentie Cardin in Heist-op-den-Berg was voor mij een echt hoogtepunt. Ik kijk met veel trots terug op wat ik daar samen met de eigenaars en de verschillende partners realiseerde. Omdat ik dat project van het prille idee tot de laatste verkoop begeleid, maar ook omdat we met die verkoop uitzonderlijke cijfers kunnen voorleggen: maar liefst € 300 per m² meer dan de gemiddelde prijs voor vergelijkbare appartementen in een straal van 15 km rond Heist-op-den-Berg.
Voor mij bewijst dit dat kwaliteit in service en partnerschappen, maar ook in uitrusting en materialen nog steeds het verschil maakt in de vastgoedsector. Daar ga ik elke dag voluit voor.


De beste voor mijn cliënten

Ook dit jaar is het niet mijn ambitie om de grootste makelaar van de streek te worden. Ik wil wél de beste zijn voor u. Dat wil ik bereiken met een doorgedreven en gepersonaliseerde service. Zoals steeds ga ik daarin graag verder dan de meesten, kom ik op dreef wanneer anderen afhaken en neem ik graag uitdagingen aan waar sommigen liever hun handen afhouden.
Dit nieuwe jaar wil ik nog een sterkere liaison zijn tussen de verschillende partijen: eigenaars, aannemers, architecten, advocaten, notarissen, lokale besturen, noem maar op. Maar ook als de persoon die aan uw zijde staat en alles opvolgt, van het eerste idee tot de laatste handtekening en alle communicatie en documentatie tussenin: contracten, plannen, lastenboeken enzovoort. Ik houd graag de touwtjes in handen zodat complexe dossiers voor u makkelijk worden en u zich om niets hoeft te bekommeren.


Inzetten op luxueus vastgoed en nieuwbouw

Een doorgedreven service en kwaliteit in samenwerking, partners, uitrusting en materialen vormen de rode draad doorheen mijn 13 jaar als makelaar een onderneemster. Dat was vorig jaar zo en dat zal zo blijven. De ervaring leerde me dat dit ik deze kwaliteit maximaal kan bieden in het hogere marktsegment en in nieuwbouwprojecten. Daarom zal ik hier het komende jaar ook verder op inzetten.
Er staan dan ook al heel wat mooie projecten in de steigers. Zo ben ik vandaag bezig aan de ontwikkeling van ruim 60 appartementen in Houtvenne, Peulis, Heist-op-den-Berg en Berlaar. Een deel daarvan zal in de eerste helft van dit jaar al in verkoop gaan, de rest volgt nadien. Ook in Zandhoven staat een mooie verkaveling op de planning.


Gelukkige klanten

Kortom: 2023 belooft nu al een boeiend jaar te worden met veel mooie projecten. Mijn doel is om dit jaar alleen maar gelukkige klanten te hebben. Daarvoor blijf ik investeren in een sterk, persoonlijk merk. Dat zal nog authentieker zijn en aansluiten bij mijn unieke werkwijze. Er zal in 2023 dus ook wat veranderen aan het logo en de website, bijvoorbeeld. Verder blijf ik mijn eigen pad volgen: die van kwaliteit, expertise, vertrouwen en ontzorging op weg naar een nieuwe thuis of een mooie investering voor u. 


Hebt u vastgoedvragen? Wilt u kopen of verkopen? Bent u op zoek naar een nieuwe thuis of investering? Neem contact op of schrijf u in op de nieuwsbrief. Ik help u met plezier verder.