Reypens Real Estate Mentor verwelkomt Jana als nieuwe Office Manager


Vandaag is het zover: Reypens Real Estate Mentor breidt uit en verwelkomt Jana Wuyts op haar eerste werkdag als Office Manager. In deze blog laten Charlotte en Jana hun licht schijnen op wat voor hen allebei het begin wordt van een nieuwe, boeiende periode.


"Ik heb meerdere nachten gerekend en mijn hoofd gebroken over de juiste profielen en functieomschrijvingen. Uiteindelijk koos ik voor een Office Manager omdat ik iemand nodig had die meteen aan de slag kon met de administratieve processen in het bedrijf."Charlotte: Ik heb de zoektocht naar een medewerker heel lang uitgesteld. Het bedrijf draait goed en het concept slaat aan. Ik ben het uithangbord van mijn eigen bedrijf. Wanneer mensen Reypens Real Estate Mentor lezen of zien, dan weten ze dat ik dat ben. Als nieuwe cliënten bij mij komen aanbellen dan weten ze dat ik hen van begin tot eind zal begeleiden. Je zou kunnen zeggen dat mijn bedrijf en ikzelf vaak helemaal samenvallen.


Dat is ook de succesformule van Reypens Real Estate Mentor. Door de jaren heen bouwde ik zo een trouw cliënteel uit. Ik ben die mensen daar dan ook heel dankbaar voor.


Het zorgde er echter wel voor dat ik veel vraagtekens had rond het aanwerven van een medewerker. Zou dit mijn manier van werken niet verstoren? Ga ik daarmee niet mijn unique selling proposition ondergraven? Hoe zorg ik ervoor dat die medewerker dezelfde kwaliteit levert en even gepassioneerd werkt als ikzelf?


Daarnaast had mijn werkwijze toch ook een groot nadeel. Door alle dossiers integraal en persoonlijk af te handen werd ik geconfronteerd met een enorme werkdruk en erg lange dagen. Ik besefte dat weken van 80 werkuren niet houdbaar zijn.


Dat laatste heeft me ertoe aangezet om na te denken over de manier waarop ik een nieuwe medewerker een plek kon geven in mijn bedrijf. Ik heb lang nagedacht over welke taken iemand meteen moet kunnen opnemen en welke ik kan aanleren. Ik heb ook meerdere nachten gerekend en mijn hoofd gebroken over de juiste profielen en functieomschrijvingen. Uiteindelijk koos ik voor een Office Manager omdat ik iemand nodig had die meteen aan de slag kon met de administratieve processen in het bedrijf.

Terwijl ik met dit proces bezig was kreeg ik een stagiaire uit de master meertalige communicatie over de vloer die ook nog eens gebeten bleek te zijn door de vastgoedmicrobe. Ik heb haar gedurende enkele weken overal mee naartoe genomen. We hebben samen hard gewerkt en veel gelachen. Het bleek een professionele jongedame te zijn met heel wat pit en enthousiasme. De stage werd een echt succes. De stagiaire, dat was dus Jana.

Toen ik in maart de vacature online plaatste, vond ik tussen de vele reacties ook een bericht van haar. Wat later hebben we een afspraak ingepland en voelde ik meteen terug de klik. We hebben dan snel alles afgestemd, zij aanvaardde mijn voorstel, ik bereidde haar komst voor en vandaag werken we voor het eerst écht samen. 


"In de eerste plaats wil ik veel bijleren. Omdat Charlotte veel kennis heeft en alles op een heel persoonlijke manier doet, denk ik dat ik daarvoor echt op de juiste plaats zit. Ik weet dat als ik ervoor ga, ik dat ook dubbel en dik zal terugkrijgen."Jana: Hoewel ik al langer geïnteresseerd ben in het vastgoedwezen koos ik toch voor een opleiding meertalige bedrijfscommunicatie Frans en Spaans. Ik hou van Spanje en de liefde voor de Spaanse taal was te groot om daar niets mee te doen.


In mijn zoektocht naar een stageplek waar ik mijn interesse voor vastgoed én communicatie kon combineren kwam ik terecht bij Charlotte. Ik kende haar reeds van het notariaat en zag de afgelopen jaren haar bedrijf groeien.


Die stage viel erg goed mee. Het klikte met Charlotte, er zat veel variatie in en ik zag heel veel verschillende mensen. Bovendien sprak de persoonlijke aanpak van Charlotte mij enorm aan en voelde ik dat zelf ook als een grote meerwaarde. Toen ik de vacature zag, heb ik dus meteen gereageerd.


Uiteraard zal mijn job als office manager niet hetzelfde zijn als mijn stage. Maar ik kan hier wél mijn eerste stappen zetten in het vastgoed. Omdat Reypens Real Estate mentor een groeiend bedrijf is, kan ik mezelf hier ook verder ontwikkelen.


In de eerste plaats wil ik veel bijleren. Omdat Charlotte veel kennis heeft en alles op een heel persoonlijke manier doet, denk ik dat ik daarvoor echt op de juiste plaats zit. Ik weet dat als ik ervoor ga, ik dat ook dubbel en dik zal terugkrijgen.


Ik kijk er absoluut naar uit en ben helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging!